tala fou

Fa'afouina: Aperila 22, 2022
E tusa o le 10:30 i le taeao i se isi itu o le Aso Lulu i San Rafael, Kalefonia.Ua ou taunuu i le Aoga Maualuga a San Rafael e matamata i le faatagata Louis Pasteur lea na ulaina ai e se vaega o uo aoga maualuga i le amataga o le 70s.Ou te fealuai ma le le mautonu i le lotoa o le aoga maualuga i tamaiti aoga ma ato faafafa o loo faanatinati atu i le vasega.Ou te le fa'afefiloi lelei, ma e va'aia a'u e se faia'oga.
"Mana'omia se fesoasoani?Ua e foliga leiloa,” o lana tala lea.

Ou te taumafai e faʻamatala aʻu lava ia i se auala e le faʻaalia ai oʻu faʻamaoni i le lau.
“Ua ou sau e matamata i faatufugaga, o le faatagata o Louis Pasteur,” o la’u tala lea.

“Oi, o loo e malaga i le 420,” o lana tala lea ma ataata ma faasino i le vaega o le aoga lea e tatau ona i ai le faatufugaga.“Matou te teuina le faatagata a o matou faamaeaina le fausiaina.”
Pe a ou faailoa atu le faanoanoa ma tuu i lalo ou tauau i le le fiafia, sa ia toe ataata mai ma fai mai ia te au, “aua e te popole, o le a toe foi mai.”
“Manuia le 420!”Ou te fai atu ma le fiafia ma agai atu i le isi taunuuga.

420 Eva & O Tarako o le Malumalu

O le taimi muamua na ou alu ai i le Terrapin Crossroads, o le pa ua tapunia nei ma le nofoaga musika i San Rafael na faavaeina e le sa avea muamua ma Grateful Dead bassist Phil Lesh, sa ou savali saʻo saʻo i tua ma maua ai fagu tetele ua tumu i le cannabis.O le mea na tupu i le 2016 o se pati 420 Eve na talimalo ai le Pule Sili o le High Times Steve Hager o le na faʻaigoaina fagu taʻitasi i se uiga ese mai le tala a Arthurian.Sa ou ulaula uma, Guinevere, le Green Knight, King Arthur, ma sa ou matua pa.I se tasi taimi, na faasilasila ai e Steve le musika o le a amata ma, e pei ona i ai, o ia foi o le tagata fai pese ma lana gaioiga, le Temple Dragons, o se faʻaaloalo i se mea mai lona taimi ua tuanaʻi.E pei ona faamatalaina e le Cannabis Digest, o le Temple Dragons o le igoa o Steve mo le saogalemu o hippie.Sa latou iai i inā e tausia le filemu i faatasiga tetele e pei o le 420 aso faamanatu.O tarako na muai valaauina i le sauniga muamua o le faailoga mo le Cannabis Cup i le 1987.

"Mo Steve Hager, o le cannabis cults o loʻo tu i le ogatotonu o le tele o lotu tetele, o le vao na iloa i se tasi taimi o le vailaʻau sili ma faʻamalolo," o le tala lea a le Cannabis Digest.“O le galuega i aso nei o le toe fa’afo’i lea i lona tulaga sa’o.I le taimi nei, e tatau i ona tagata lagolago ona puipuia la latou sailiga.O le tu'ufa'atasiga tulaga ese a le Temple Dragons o le fa'afoliga ma le fa'atuatua ua fa'ataunu'uina lea tiute.O la latou faatinoga e maaleale.Latou te toso ese agaga faʻalavelave mai soʻo se mea malie latou te paʻu i ai ma faʻanofoina i latou i nofoaga fou mafaufau, sili atu.Latou te maua ni uiga fou.”

O lepatisa ofoofogia.Na ou pikiina i luga se kopi saini o le tusi a Steve e uiga i le fasiotiga o JFK (Ou te faamalie atu, Steve, ou te leʻi faitauina lava) ma faʻafefeteina ma le faʻafefeteina ma le poto faʻatoʻaga maTaimi Maualugale talatuu Ed Rosenthal ma lona faletua ma le paaga lomitusi, o la’u uo lelei o Jane Klein.

Fetu o Peteleema, o le tulimatai atu i le aso e sosoo ai sa susulu i le po.E tele naua mea na matou fa'amanatu e uiga i lo matou alofa fa'atasi mo se la'au e le'i lava le 420.Sa matou manaomia se isi aso.

Sa ou i ai i le 420's augatuaa nuu ma le auvaa atoa.O le vaega o tamaiti aʻoga maualuga na amataina le 420 phenomena,o Waldos(o se igoa na faaigoa ona sa latou fiafia e faapotopoto i luga o le pa), sa i ai iina.Ma o Steve, le tagata na nafa ma le faasalalauina atu o le talalelei a le 420 e ala i itulau o lenei lava mekasini, sa i ai foi iina.

talafou2

O le a le galo lava ia te au le ma talanoaga ma se tasi o Waldos i fafo atu o le pa (ae o le a galo ia te au o Waldo, ou te faamalie atu! Ou te manatua ou foliga.).Na ia taʻu mai ia te aʻu o le a latou auai i le faamanatuina o le asu tele i San Francisco i Hippie Hill i le aso e sosoo ai e faamama uma lapisi o loʻo totoe.420 ma o mea uma ua oo i ai o lana talatuu, ma sa na ona ia manao e faamautinoa e sa'o mo le lalolagi.

I le faaiuga o le afiafi, na malepe le 420 Limo ma o laʻu uo mamae ma laʻu uo tusitala cannabis Jimi Devine na fesoasoani i se oso.

Jimi Devine's 420 Eva

Fa'aoti i le 420 i le 2022. Ua ou toe fo'i i le laumua o Meadow i San Francisco mo le taimi muamua i le tele o tausaga (a itiiti ifo ma le lua tausaga e aofia ai se fa'ama'i fa'alesoifua maloloina i le lalolagi atoa lea na fa'aopoopoina ai le gagana fou e pei o se malutaga i o tatou olaga i aso uma. ma faia le cannabis taua).Na talimalo Jimi i se pati ma le San Francisco Chronicle's GreenState, o se lomiga sa masani ona matou tusia i lalo o le taʻitaʻiga a la matou uo o David Downs, o ia foi e le mafai ona misia se pati lelei 420 Eve ma o loʻo i ai e faʻamanatu.

David Downs, Jimi Devine, ma Ellen Holland, Fa'aaloaloga a Jimi Devine

E pei lava o le sau i le fale.Sa fai sa'u pati fa'alauiloa tusi i Meadow.I Meadow, sa ou faia se a'oa'oga mo le tele o itula e fai ai hash ma le matai hash Frenchy Cannoli ua alu ese.Sa ou potopoto faatasi ma le nuu o le cannabis Bay Area ma fetagisi faatasi i Meadow ina ua maliu ma le faanoanoa le matou uo o Alex Zavell i le 2017. O se nofoaga faapitoa e aoina ai le cannabis ma o loo ou vaai i foliga ou te lei vaai i ai mo se taimi umi lava.

O agaga e lelei, maualuga, ma le toʻatele o tagata o loʻo fuafua e siaki le pati i Hippie Hill i le aso e sosoo ai, lea e mautinoa lava o se vaaiga tele.O lo'o ou filifili mo se isi fa'alavelave.A'o le'i alu, ou te feso'ota'i ma tagata i Sense na manumalo i le Transbay Challenge 3 talu ai nei ma le latou lomiga o le Compound Genetics 'Pink Certz.Ole cannabis tulaga ese lea, mints ma vine vine mai le Menthol x Grape Gasoline cross.O le mea tonu lava lea ou te manaʻomia e faʻafeiloaʻi ai aʻu i laʻu 420 safari i le aso e sosoo ai.

talafou3

Joseph Snow ma Ellen Holland, Fa'aaloaloga a @goldneil415
Ua sau i fafo fagu o le ulo sili ona lelei o le lalolagi!O le ta'e o fagu matala ma sogisogi i ituaiga fuga eseese o se tasi lea o mea e sili ona malie e mafai ona ou mafaufau i ai, o la'u ituaiga o pati.E ui o le po o loʻo i ai tagata lagolago (alaga ia Neil Dellacava ma Chronic Culture mo le aumaia i totonu o le Butcher Shop e tautua ai wagyu sliders!), E le o se pisinisi aloaʻia.

O Joseph Snow, o le faifaatoʻaga i tua o Snow Till Organics, na te vaʻaia aʻu ma toso aʻu i fafo e faʻataʻitaʻi lana vao, lea e tulaga ese.I tua atu o le mea moni e foliga mai e oso aʻe Iosefa i le toetoe lava o mea uma e faʻafefe ai i tatou uma, o le vao i totonu o le fale e ola faʻaletino i le eleele ola.O le eleele ola o lona uiga o le palapala o loʻo tumu i meaola ninii eseese e talepeina ai mea faʻaola, e pei o le mulch pala, e maua ai meaʻai o laʻau.Le eleele ola, mafaufau i anufe eleele ma le fausiaina o le eleele i le faiga o le tuputupu aʻe e taʻua o le no-till, o se mea na ou vaʻaia i fafo.Na fa'aogaina e Iosefa tulafono i fafo i totonu ma fa'aogaina auala e pei o le totoina o fuala'au fa'ato'aga eseese i totonu o fagu cannabis.Ou te ulaula le Avetaavale Sundae na ia faʻaleleia aʻo leʻi alu i laʻu isi vasega o le po, La Paleta mai Cam.O le Seed Junky Genetics Ice Cream Cake ma le Sherbert cross, o lenei vao lanu viole e manaia lona tofo ma e manaia lona igoa.Ua ta'u mai e le pule o Cam o Anna Cozy o le igoa o le scoop i le gagana Italia.Ua toe o ni nai itula o le a alu ai o ia i luga o le vaalele ma o le a faamanatuina le 420 i Kuinise, Niu Ioka.E mautinoa lava o se mea taua tele ona o le 420 muamua lea i Niu Ioka ma vao fa'aletulafono.

Fa'amaualuga i Mauga Tam

O le tala o le 420 e amata i le faatagata Louis Pasteur i San Rafael.
E masani ona fai mai tama “4:20 Louie” e fai ma tulafono e feiloai ai i le faatagata a Benny Bufano i le 4:20 pm E pei ona faamatalaina e le au Waldos:
“I le tautoulu o le '71, na tuuina atu ai ia Waldo Steve se faafanua oa i se fasi vao i le Point Reyes Peninsula.O le faafanua na tuuina atu ia te ia e lana uo o lona uso sa i le US Coast Guard ma o loo totoina le cannabis.Sa le mautonu le leoleo o le gataifale o le a lavea o ia, o lea na ia tuuina atu ai le faatagaga e selesele ai.
"Na malilie uma le au Waldos e feiloai i le 4:20 pm i le faatagata o le kemisi Louis Pasteur i le lotoa o San Rafael High.Sa latou feiloai, oso i luga, ma tietie atu e sue le fasiga.”

Safaris i le Mata taumatau Paia

Matū o le Alalaupapa Golden Gate, Mt Tamalpais e maualuga maualuga mai le fatu o Marin County.E lauiloa i le lotoifale o Mt. Tam, o le mauga e maualuga i le 2,571-futu tumutumu.O a'ega o mauga o lo'o fa'aalia ai le va'aiga mata'utia o le Vasa Pasefika ma ona vanu loloto o lo'o i ai togavao e tumu i fen.
“O le tele o ituaiga e iai se talatuu e faapea o loo tatou nonofo uma i tua o le Laumei Tele lea e fausia ai le Konetineta o Amerika i Matu,” o le lipoti lea a le Sausalito Historical Society."O le siʻusiʻu o le Laumei Tele o Florida.O le gutu o le San Francisco Bay.O le mata taumatau 'pa'ia' o le Mauga o Tamalpais.O le mata agavale o le Mauga o Diablo i le East Bay.O le mafuaaga lea, na toso ai taitai maoae o le Lakota i luga o pou o le atunuu ma tanumia ai i auvae mauga o Mauga.O lenei tu masani o se vaega o le mafuaʻaga o loʻo i ai le tele o tuugamau i Marin.

Na faatusaina e Steve Hager i le Mauga o Fuji ma taʻu mai ia te aʻu e ala i se telefoni (lea na aofia ai ma se talanoaga i se isi nofoaga e faaosofia ai faatasiga, New Orleans' Congo Square) o Mt. Tamalpais o se nofoaga fagogo ma faaleagaga.I le 1989, na faia ai e le Dali Lama, lea faatoa manumalo i le Nobel Peace Prize i aso ua mavae, se sauniga i luga o le tumutumu mauga.
Na fetolofi le au Waldos i luga o le mauga i ni tafaoga na latou ta'ua o safaris.
“O safari uma na amata i se fa'amanatuga o le cannabis, sosoo ai ma le iliina o fati, a le o le 1966 4-faitotoa Chevy Impala ma le killer Craig 8-track stereo system, i totonu o le potu o Steve, po o se tasi o nai isi mea paia. nofoaga na latou fefaʻasoaaʻi ai le vao, ona o le maualuga o se mea e le tusa ai ma le tulafono ma e le mafai ona faia i nofoaga faitele pe latalata i matua, "o le tusi lea a Hager.

Le Fa'amaneta o Numeralogy

Na amata ona lagolagoina e le au Waldos ni pati tetele i le aso 20 o Aperila, lea e faia ai se toke o le sauniga i le 4:20 pm

"Ae o le taimi lava na malolo ai le au Waldos mai le faʻatulagaina o sauniga e 420, o tamaiti laiti o San Rafael na pikiina le togafiti faʻataulāitu ma amata ona faʻaogaina le faʻailoga o se auala e aloese ai mai le iloa," o le tusi lea a Hager."Ina ia faʻaaloalogia le agaga o le cannabis, o nisi oi latou na amataina se tu masani o le faʻapotopotoina i luga o le mauga o Tamalpais ma le vaʻaia o le goto o le Pasefika i le aso 20 o Aperila ina ia maualuga i le 4:20 pm O lenei sauniga na amata i na o ni nai vaega. agaga, ae e le'i umi ae tuputupu a'e i le tele.

“Ma o le taimi lena na maua ai e se tasi le manatu o le faia o se pepa e valaaulia ai tagata maa mai itu uma o le Bay Area i le sauniga.E leai se tasi i fafo atu o Marin na iloa lena 420 faʻailoga ipu.Ae e oo lava ia i latou na potopoto i le tumutumu o le mauga o Tam e lei iloa pe na faapefea ona amata le code.Na latou manatu e iai se mea e fai ma leoleo.”

talafou5

Fa'aaloaloga a @gmiwhpodcast
O loʻu manatu mo le 420 2022 o le mulimuli lea i se tasi o na pepa, lea na tuʻuina atu ai faʻatonuga i le mea tonu ma pe faʻafefea ona e alu i luga mo le aso malolo maualuga.
“O le a matou feiloai i le 4:20 i le 4/20 mo le 420 i Marin County i le nofoaga e goto ai le mauga o Bolinas Ridge i luga o le mauga o Tamalpais.Na'o le alu i le taulaga o Mill Valley, su'e se ma'a umi lauulu ma fesili po'o fea o iai Bolinas Ridge.Afai e le mafai ona e alu i Marin, faʻatasi ma au uo ma ulaula ipu malosi," o le tala lea a le pepa.

Na ou fai atu i laʻu uo, le uso tusitala o le cannabis Rachelle Gordon, e feiloai ia te aʻu i le Pantoll Campground mo se malaga.Na sau Rachelle i le taulaga fou a Puffco na faʻasalalau i lena aso, o se masini ulaula faalilolilo e foliga mai o se ipu kofe.Sa ou aveina la'u bong i totonu o se ato fa'aofuofu ma la'u fagu Pink Certz.Na faatumu e Rachelle lana kake i le vai mafiafia o loo toulu ifo i lalo o se afu i luga o le auala.Ina ua matou taunuu i Bolinas Ridge, sa matou ulaina le ipu malosi ma talanoa e uiga i le olaga a o matou sioa atu i le lanumoana tele o le Vasa Pasefika.Mai lo matou tulaga maualuga sa mafai ona matou iloa mamao atu San Francisco ma matou talotalo atu ia matou uo i lalo ifo o ulaula i Hippie Hill.Sa ou moomoo i ni nai tagata i le ala, “Manuia 420!”


Taimi meli: Me-18-2022